PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Sabtu, 18 September 2010

Jamuan rumah terbuka negeri Kedah

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.
Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam. Dengan limpah dan kurnianya memberikan kita segala kenikmatan sehingga hari ini. Selawat dan salam keatas kunjungan besar nabi kita Muhammad saw.Alhamdulillah. Pada raya ke enam yang lalu saya dan sahabat2 sempat untuk mengikuti Majlis Rumah terbuka Aidil Fitri Majlis Kebajikan Keluarga Kedah. Saya juga sempat untuk mengambil pengalaman untuk bermasyarakat bersama abang2 lama dengan membantu mereka menjayakan majlis tersebut.Majlis gotong royong kawasan di mulakan pada malam raya ke lima. Pada malam tersebut kami memulakan tugas dengan memasang kemah untuk hadirin yang bakal hadir pada keesokan hari.Jamuan aidil fitri tersebut bermula pada selepas zohor dan sehingga 5.30 petang, memandangkan tetamu VIP yang terdiri dari pegawai BKAN dan kedutaan tidak berputus ia terpaksa dilanjutkan sehingga jam 7.30 malam. Suasana pada hari itu agak meriahkan dengan adanya deejay khas iaitu ust. Zul dan ust. Rushdan. Pihak penganjur iaitu pejabat pegawai MKKK juga menjemput anak-anak yatim untuk menyampaikan persembahan mereka. Ini juga menambahkan kemeriahan pada hari tersebut.Majlis pada hari itu disajikan dengan makanan yang tidak asing lagi yang sering dimasak oleh pakar-pakar masak MKKK iaitu nasi tomato dan juga air kacang. Bagi VIP agak berlainan sikit makanan yang disajikan iaitu nasi tomato,laksa,nasi himpit dan kek.Tetamu yang turut hadir pada hari itu terdiri daripada ahli2 mkkk, jiran2 Malaysia yang tinggal berhampiran, pegawai pejabat zakat negeri Kedah iaitu ust Sofi, pegawai dari Jabatan agama negeri Kedah iaitu Ust. Din dan Cikgu Ismail, pegawai2 BKAN, Presiden PMRAM, dan juga beberapa orang yang bekerja di kedutaan besar Malaysia Kaherah.Majlis berjalan dengan lancar. Saya berharap tuhan memberkati majlis ini dan dapat dilaksanakan lagi pada masa akan datang.


In sya Allah pada keesokan hari pula pihak PMRAM juga akan mengadakan majlis aidil fitri. Semoga berjalan dengan lancar.
0leh:
ALFAQIR ILAALLAH, M0HD AZHAR HAMID ALMARBAWI.
KULIAH SYARIAH WAL Q0NUN, JAMIATUL AZHAR ASSYARIF BITONTO.Lokasi sekarang:
RUMAH BALING, NASR CITY, HAYYU SABEIK, CAIR0.

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف