PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Sabtu, 7 Mei 2011

Alkisah

Alhamdulillah. Selawat dan salam keatas junjungan besar, nabi Muhammad saw, ahli keluarganya, sahabatnya serta bagi sesiapa yang mengikut perjuangan mereka sehingga hari Qiamat.

amma ba3d,

Berikut adalah gambar yang sempat snap semasa ke pasar (market) jumaat pagi tadi. Maklumlah sudah hampir setahun tak pergi. Rakan  yang turut bersama, saudara Syakir Zabri.

Di pasar ini terdapat pelbagai2 sayur sayuran, buah buahan dan pekakas2 dapur.

Mencari rezeki halal

Peniaga ikan yang agak peramah

ikan keli, sudah menjadi sambal

Hari ini dapat satu perkataan bahasa ammi tapi dah lupa la pulak, rasanya  daqlaj iaitu ikan keli, tidak pasti, rasa macam tidak betul ja.=)) =))

Di pasar ini juga terdapat sebuah maqam ulama yang bernama Syeikh Muhammad, saya ada snap gambar maqam beliau sekeping, tapi tak lekat la pulak. wallahua3lam.

Lokasi: Cyber Bey Gowwah.
Hari : Jumaat.
Jam: 07.30 pagi.

alfaqir, azhar hamid almarbawi,
Sindbad, Siber Bey, Gharbiah City.

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف