PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Ahad, 12 Februari 2012

Hari ini dalam sejarah | Imam As-Syahid Hassan al-Banna

Hari ini dalam sejarah, Pada hari sabtu, tanggal 12 Februari 1949. Pengasas Ikhwan Muslimin, Imam As-Syahid Hassan al-Banna, syahid dibunuh di Ramsis, Cairo. Selama 63 tahun ini, beliau telah meninggalkan banyak jasa didalam dunia dakwah sehingga ramai orang tertarik dengan gerakan Islam. Ikhwan Muslimin yang diasasnya menjadi antara gerakan Islam terhebat dunia. Dikagumi lawan dan kawan. Jasamu yang besar pada Islam, moga Allah membalasnya. Mujahid sepanjang zaman. Al-Fatihah.
 
Dan juga kelmarin, 11 Feb 2011 ulangtahun setahun Husni Mubarak meletakkan jawatan sebagai Presiden Republik Arab Mesir.
CyberBay-WesternCity

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف