PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Sabtu, 8 Mei 2010

Perjalanan Hidupku/ Imtihan


                       بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمAlhamdulillah, Segala puji dan puja selainnya, tiada tuhan yang patut disembah selainnya, dialah tuhan yang esa tidak dianakkan dan tidak diperanakkan. Selawat dan salam keatas junjungan besar kita (nabi Muhammad s.a.w) juga buat keluarganya, sahabatnya dan para penyampai risalahnya sehinggas hari qiamat.

Amma ba'd,

Keadaan semakin sibuk buat masa sekarang, saban hari aku menghitung hari  kerana khuatiri hari imtihan yang semakin dekat. Hanya tuhan sahaja yang memahaminya. Antara madah-madah yang akan aku hadapi ialah Fikh Syafie, Fikh Muqarran,tauhid,Qadaya Muasarah (perubatan masa kini) ,Quran, dan Usul fiqh. Keadaan semakin runsing kerana masih banyak mukasurat buku dan alQuran yang belum aku singkapi. Dengan masa yang ada pada selepas maghrib ini terpaksa aku mencuri sedikit bagi membuat maklumat kepada pelawat  blog pendamba cintamu..... yang aku kira kemungkinan sahabat-sahabat menanti-nantikan artikel sambungan daripadaku.

Impian aku untuk menyambung risalah syeikh Abu Ali Annadwi yang bertajuk ''penawar hati'' sedikit terbantut kerana keadaan masa begitu mengejar. In Sya Allah, kemungkinan artikel ini akan dapat disambung semula selepas peperiksaan yang akan datang.

Di kesempatan ini aku memohon doa dari sahabat-sahabat agar mendoakan aku dan sahabat-sahabat seperjuangan dipermudahkan segala urusan di sini.  amin

~Alfaqir ilallah Mohd Azhar Hamid Almarbawi~
~ Penuntut Universiti AlAzhar, Fakulti Syariah Walqonon~

AlAzhar dalam baik pulih.

Kuliah Syariah Islamiah

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف