PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Isnin, 7 November 2011

Genap 3 tahun bonda meninggalkanku, Alfatihah buat bonda tercinta.

Bismillah.....Assalamualaikum.

Alhamdulillah, selawat dan salam keatas junjungan besar nabi Muhammad saw, serta keluarga dan hsahabt beliau. serta pengikutnya sehingga akhirnya.

>>Takbir raya bergema setiap kali solat dimasjid yang berdekatan rumahku.
>>Terkenang daku kepada kampung halaman tercinta.
>>Dipagi yang mulia ini aku dikejutkan dengan deringan telefon bimbitku dengan satu peringatan yang bertajuk bonda, menunjukkan aku sudah terlambat untuk menulis pada pagi ini.
>>Terinngat kembali bahawa pada hari ini 7 November yang lalu genap 3 tahun bonda meninggalkan aku sekeluarga di tanah suci Madinah sepertimana aku pernah mengimbau kembali kisah pemergian bonda pada tahun yang lalu.
>>Akhir kalamku pada pagi yang mulia ini, Aku doakan agar bonda aman disana dan ditempatkan bersama para Anbiya dan wali2allah yang Soleh.
>>Sama2 kita sedekahkan Alfatihah dan doakan agar bonda dan para muslimin bersama para anbiya' dan auliya di sana. dan sentiasa mendapat rahmatnya. dan ingatlah, kita yang masih hidup ini juga akan mengikuti jejak2 mereka.

>>Doa Senjata orang mukmin
>>Tidak Akan terasa pengorbanan seseorang insan yang kita sayang sehingga pemergiannya.


pEaCe :-)

CindyBad,CyberBey,WesternCity.Egypt.

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف