PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Isnin, 9 Mei 2011

Selamat Hari Ibu

Dengan Nama Allah.

Alhamdulillah, selawat dan salam keatas junjungan besar nabi Muhammad saw,serta keluarganya dan sahabat2nya.

amma ba3d,

Sidang pembaca sekalian, kita semua maaruf, saban tahun, akan adanya satu hari yang dinamakan sebagai hari ibu kerana bagi memperingati jasa seorang insan wanita yang bersusah payah, menganndungkan, membesarkan dan mendidik insan yang bergelar anak. Pada setiap tahun dan negera akan berbeza2 tarikh bagi menyambut hari ibu. Pada tahun ini, bagi negara Malaysia, hari ibu jatuh pada Mei 2011.

Dikesempatan ini saya mengambil peluang untuk mengucapkan selamat hari ibu kepada permaisuri hati saya iaitu bonda saya Halimah binti Md Daud. Walaupun beliau telah kerahmatullah pada 2 tahun yang lalu. Saya doakan agar bonda sejahtera disana dan ditempatkan bersama para anbiya'. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi mengandungkan saya, mengasuh, membesar, mendidik, dan yang paling penting, dialah guru pertama di didalam sejarah hidup saya. Kehilangan bonda tercinta amatlah dirasai, kenanganmu tetap bersemati didalam ingatanku. Dan beruntunglah bagi yang masih mempunyai ibu.

Dikesempatan ini juga saya ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada semua yang bergelar ibu, terutamanya kepada guru dan saudara mara saya dan tidak lupa juga kepada pembaca blog saya. Semoga Allah merahmati kalian.

Peringatan buat saya dan sahabat2 pembaca sekalian, sebenarnya bukan pada hari ibu sahaja kita patut mengucapkan terima kasih dan mendoakan ibu dan juga bapa, sepatutnya tiap2 hari kita perlu berterima kasih dan mendoakan mereka kerana syurga dibawah tapak kaki ketaatan kepada ibu. Wallahu a3lam.


Allahummaghfirli zunubi waliwalidayya warhuma kama robbayani soghira.
Khas untuk bonda tercinta


alfaqir mohd azhar hamid almarbawi
Sindbad,Cyber Bey, Gharbiah City.

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف