PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Isnin, 15 November 2010

Selesai, Setelah Tiga Kali.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani.


Alhamdulillah bagi raja segala raja iaitu Allah azza wa jalla. Selawat dan salam ke atas Rasulullah saw., juga kepada ahlul baitnya serta sahabatnya.


Alhamdulillah sekali lagi kepada tuhan dengan limpah kurnianya memberikan masa untuk menambahkan lagi catitan baru pada ruangan blog saya ini. Walaupun sudah 4 hari suntuk tidak bertemu dengan makanan asasi masih lagi dapat meluangkan sedikit masa.Pada pagi kelmarin saya bersama saudara Fadli ke imigresen kerana visa sudah mati erti kata lain sudah menjadi pendatang. Walaupun setelah berkali2 kami di''bukrah''kan (yang bermaksud esok iaitu perkataan yang sering digunakan oleh masyarakat arab apabila malas untuk berurusan ) akhirnya selesai juga, walaupun pada pagi kelmarin kami mengagak perkataan yang sama yang akan didengar.Alhamdulillah, dengan berkat kesabaran dan semangat yang diberikan, Allah membuka jalan penyelesaian.Saya doakan agar sahabat2 yang masih 0TW berurusan agar dimudahkan segala urusan.Akhir kalam, suka untuk saya mendatangkan satu mafhum dari kalam baginda saw. di dalam hadis musalsal;
"Seorang hamba itu tidak akan merasai kemanisan iman sehinggalah ia beriman dengan Qadar, samada yang baik atau yang buruk, manis atau pahit"
(au kama qol)Cyber Bey, Gharbiah City, Egyp.

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف