PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Jumaat, 16 Julai 2010

Pemergian Orang Tersayang

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

 ألحمدلله رب العالمين. والصلاة على سيذنا حبيبينا سيدنا مولانا نبينا محمد  وعلى أله وصحبه أجمعين ومن تبعهم الى يوم الدين

قال الله تعالى:
كل نفس ذاءيقة ألموت
"Setiap Yang bernyawa pasti menemui kematian"

Tepat jam 0746 pada waktu Malaysia 12 julai lalu aku mendapat satu mesej dari abang piduh ang mengatakan ''Salam...nk bg tau..pidoh dpt brita td..pklong che soh paklang dah ninggal kol 7.00 pg td'' dan satu mesej daripada abah  pada jam 0800 pada 12 julai 2010 ''salam...nk bg tau org yg kta syg pklg ceksoh mnggl d phg kt hsptal muazam awl pg td. alfatihah. cdgn abh/mak nk p nek bas..

Walaupun aku tidak rapat dengan Paklong tapi terasa la juga bila kehilangannya kerana beliau juga merupakan salah seorang bapa saudara sekandung dengan bonda. Buat masa sekarang sudah tiga orang anak kepada datukku sudah kerahmatullah termasuk bonda tersayang. Semoga mereka semua diampunkan segala dosa dan ditempatkan bersama para anbiya' dan para auliya' amin.

اللهم اغفرلهم وارحمهم وعافهم وعفعنهم

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف