PërjälänlänHïdüpkü

TENTANG AKU $ MEREKA
悲しいことしないでください!, 確かに、神は私たちとは
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Khamis, 14 Oktober 2010

Tahniah Buat Abang Cik & Kak Pia

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.
Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam. Dengan limpah dan kurnianya memberikan kita segala kenikmatan sehingga hari ini, terutamanya nikmat iman dan islam. Selawat dan salam keatas kunjungan besar nabi kita Muhammad saw.Jam pada telefon bimbit sekarang menunjukkan tepat jam 0341 pagi, Alhamdulillah, walaupun baru sahaja sampai di Cairo pada jam 1000 malam semalam bersama saudara Habibullah Abd Razak dari kota Damietta, saya dapat tidur seketika walaupun terpaksa berperang dengan pijat2 dan juga dapat mengambil masa untuk memenuhi coretan di ruangan blog saya.Setelah enam hari berada di kota Damietta, akhirnya saya terpaksa berganjak ke kota Cairo pula kerana hendak melangsaikan urusan perterjemahan surat tawaran kuliah dan sijil keputusan peperiksaan sesi 2009/2010 di pejabat kedutaan Malaysia Qaherah disamping melangsaikan urusan permohonan zakat negeri Kedah di pejabat Majlis Kebajikan Keluarga Kedah. Antara aktiviti sepanjang keberadaan saya di sana ialah menziarahi sahabat2 sekitar Dumyat, jaulah sekitar Dumyat dan memancing. Disamping ini, saya ingin mengucapkan sebanyak2 terima kasih kepada saudara Habibullah dan saudara Syamir Syaari kerana sudi melayan saya sebagai tetamu semasa berada di sana.Di pagi yang mulia dan bagaikan ada rahmat tuhan yang sedang turun kepada hamba2nya ini juga, saya ingin mengucapkan jutaan "tahniah" kepada Abang Cik dan Kak Pia tercinta kerana selamat mendapat cahaya mata pertama yang diberi nama Nur Amrina Rasyada binti Muhd Fakhrurazi yang dijangka lahir sebelum ini pada 10.10.2010. Semoga nama yang baik yang diberi dapat membentuk peribadi yang baik dan menjadi penawar suka duka kepada Abang Cik dan Kak Pia.


Khatimul kalam saya pada pagi yang penuh barakah ini, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat2 pelawat blog saya yang sudi membaca catitan saya yang tidak seberapa ini. Izinkan saya mendoakan kebahagian kalian di dunia dan akhirat dan juga dipermudahkan segala urusan. Amin

14 0ktober 2010

0leh:

Hamba milik Allah selamanya, Muhammad Azhar Hamid alMarbawi,
Kuliah Syariah Undang2,
Universiti alAzhar asSyarif.Lokasi Sekarang:

Rumah Sewa Saudara Firdaus Shahabudin, Seksyen 7, Nasr City, Cairo.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Update terbaru Followers saya.

Aku sedang berusaha untuk mengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat belajar syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...in sya Allah.
©2008
خديم طلبة العلم الشريف